CD&V Keerbergen ziet het nut niet in van een associatie met Bonheiden


vrijdag, 3 februari, 2017
CD&V Keerbergen ziet het nut niet in van een associatie met Bonheiden

 

Reactie van CD&V Keerbergen op het bericht in de pers over een verregaande samenwerking tussen de gemeente Keerbergen en Bonheiden

CD&V Keerbergen vernam vandaag in de pers dat N-VA Keerbergen en N-VA Bonheiden een verregaande, gemeentelijke samenwerking willen aangaan.

CD&V Keerbergen wil benadrukken dat dit een persoonlijk N-VA standpunt is en geen standpunt van het gemeentebestuur.  De geschiedenis leert ons dat een associatie meestal een eerste aanzet is tot een uiteindelijke fusie.

Op dit moment is er weinig samenwerking met de gemeente Bonheiden op het vlak van hulpdiensten, politiezone, een ander gerechtelijk arrondissement enz. tenzij andere, persoonlijke motieven een rol spelen. Momenteel is het niet duidelijk wat de meerwaarde is die Bonheiden ons zou kunnen bieden.

Een fusieverhaal moet geen top-bottom verhaal zijn maar gedragen worden door het hele gemeentebestuur en de bevolking. Een samenwerking louter om partijpolitieke redenen is geen goede reden om een samenwerking/fusie te beginnen.

Voor CD&V Keerbergen is een fusie geen doel op zich en wil ze de autonomie van Keerbergen blijven benadrukken.

Voor ons primeert de uitvoering van het beleidsplan en daar willen we ook al onze energie insteken.