Meer info over de start van de werken aan de Kempenlaan op 2/02 en de voorziene omleidingen


zaterdag, 31 januari, 2015
Kempenlaan

ln de loop van de 1ste week van februari starten de werken in de Kempenlaan.. Er wordt een volledige nieuwe rijbaan met afgescheiden fietspad aangelegd. Omwille van deze werken zal de volledige Kempenlaan tussen de Putsebaan en de Mechelsebaan afgesloten worden voor alle weggebruikers. De vermoedelijke einddatum van de werken is eind juni 2015.

Voor de weggebruikers worden omleidingen voorzien:

- het zwaar verkeer van en naar Mechelen wordt omgeleid naar de Grensstraat en de Doornlaarstraat te Bonheiden

- het doorgaand autoverkeer moet via de Oude Putsebaan naar de Tremelobaan

- het plaatselijk verkeer van de Putsebaan en de Kempenlaan is toegelaten tot het kruispunt met de Stationsstraat en de Bakestraat

- De enkelrichting in de Bakestraat tussen de Putsebaan en de Zandstap wordt tweerichtingsverkeer, parkeren daar zal verboden zijn

- het fietspod op de Mechelsebaan blijft open voor alle fietsers. Om echter deze drukke invalsweg te vermijden, is een aanbevolen fietsroute ingesteld langs de woonwijk 'Aspergeveld'. Via de Stuivenberg richting Aspergeveld en Bakestraat worden de fietsers geleid richting het centrum en omgekeerd richting Mechelen.

- over de ganse Stationsstraat is het verboden te parkeren zolang de werken in de Kempenlaan duren. Bijkomend wordt de zone 30 uitgebreid naar de ganse Stationsstraat en de Haachtsebaan tussen de Tremelobaan en het rond punt met Oudstrijderslaan, het kruispunt Tremelobaan/Haachtsebaan/Stationsstraat inbegrepen.

- Voor de veiligheid van de weggebruikers zal in de Kempenlaan ter hoogte von de scholen een eenrichtingsverkeer ingesteld worden vanaf de Stationsstraat richting de Molenstraat. Fietsers worden in beide richtingen toegelaten.

Er is geprobeerd om de omliggende straten zoveel mogelijk te vrijwaren van het bijkomende verkeer.

 

Alle handelaars zullen tijdens de werken bereikbaar blijven