SCHEPEN VAN OPENBARE WERKEN MARC VANGRUNDERBEECK : "HERAANLEG KEMPENLAAN START OP 2 FEBRUARI 2015"


vrijdag, 19 december, 2014
SCHEPEN VAN OPENBARE WERKEN MARC VANGRUNDERBEECK : "HERAANLEG KEMPENLAAN START OP 2 FEBRUARI 2015"

De nieuwe aanleg van de Kempenlaan tussen de Putsebaan en de Mechelsebaan start op 2 februari 2015. Zo werd afgesproken op de eerste vergadering met de aannemer, de firma Van Hoeyveld uit Boortmeerbeek. Schepen van openbare werken Marc Vangrunderbeeck (CD&V) heeft dit dossier door alle instanties geloodst en de aannemer werd intussen aangewezen voor het werk. Het gaat om een investering van 499.000 euro dat voor 290.000 euro wordt gesubsidieerd.

De rijbaan wordt hernieuwd in asfalt met een breedte van 6 meter. Daarnaast komt een groene strook, zodat de fietspaden afgescheiden worden van de weg. Aan beide zijden van de weg komt een fietspad van elk 1,60 meter. Tot slot is er nog een ruimte voorzien voor voetgangers, aangelegd in gele klinkers.

 

Marc Vangrunderbeeck : “Het belangrijkste is dat fietsers langs beide kanten los van de rijbaan veilig kunnen fietsen. Op die manier wordt de ‘missing link’ weggewerkt op de fietsroute tussen de Mechelsebaan en de schoolomgeving van de Kempenlaan.”

Tijdens de werken zal dat deel van de Kempenlaan tussen "De Spijker" en "'t Spieke" worden afgesloten. De werktermijn bedraagt tussen de 40 en 60 werkdagen. De hinder zal tot een minimum worden herleid en alle handelszaken blijven bereikbaar. Het doorgaand verkeer, en zeker het doorgaand vrachtvervoer, zal worden omgeleid langs Bonheiden en Putte.

Een hoorzitting is voorzien voor handelaars en omwonenden op dinsdag 13 januari 2014 om 20.00 uur in de raadzaal.